Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z kurczakiem, z pomarańczowym sosem balsamicznym

Sałatka z kurczakiem, z pomarańczowym sosem balsamicznym

Autor: MP3-ka

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1507

Dodano: 05.01.2013

Odsłon: 5083

Sałatkę można jeść na diecie Dukana: chleb tostowy zastępujemy takim z otrębów ocet balsamiczny robimy z dodatkiem zaprawy pomarańczowej (bez cukru) i słodziku - sos wychodzi rzadki kiwi - można jeść od 3 fazy

Składniki

  • 1/2 piersi z kurczaka przyprawy: do gyrosa, czosnek w proszku, tymianek
  • 2-3 kromki chleba tostowego, ok 10 liści sałaty masłowej
  • 1 pomidor, kawałek papryki, kiwi
  • balsamik: 100ml octu balsamicznego,
  • 30ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżego), cukier
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fileta z kurczaka myjemy, tniemy na podłużne kawałki, posypujemy przyprawami i smażymy. Sałatę targamy a pomidora kroimy na średnie kawałki. Paprykę kroimy w paski, kiwi kroimy w kostkę. Kromki chleba kroimy w kostkę i opiekamy w piekarniku 10 minut (180stopni)

  2. Przygotowujemy ocet balsamiczny: wszystkie składniki podgrzewamy w garnku. W zależności jaką gęstość chcemy uzyskać - dodajemy cukier. Talerz przyozdabiamy liśćmi sałaty. Sałatę, pomidora, paprykę, grzanki, kiwi, mieszamy - układamy na liściach Na koniec dodajemy kawałki kurczaka i polewamy octem balsamicznym (może być ciepły).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń