Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy można nie lubić kurek ? To po prostu nie możliwe! Bo są przepyszne i mają niepowtarzalny smak…
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 172
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1766
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 172
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1766
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Składniki
Kurki opłukać i usmażyć na małej ilości oleju. Dodać sól i pieprz do smaku. Wystudzić.
Wędlinę i ogórki pokroić w słomkę.
Ser żółty natrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dalej składniki wykładać w półmisek warstwami.
Pierwszą warstwa, wyłożyć kurki.
Na kurki dać wędlinę, nasmarować majonezem.
Dalej wyłożyć ogórki, nasmarować majonezem.
Ostatnią warstwą jest tarty ser.
Gotową sałatkę wstawić na parę godzin do lodówki.