Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z makaronem rurki"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 768
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1813
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 286
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 768
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1813
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 286
Składniki
Ugotować makaron w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Groszek rozmrozić i sparzyć go w osolonym wrzątku, następnie schłodzić. Paprykę oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kosteczkę. Przygotować sos. Majonez połączyć z jogurtem, przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Makaron połączyć z reszta składników, polać sosem, wymieszać.
Jeśli chcemy, by sałatka była bardziej sycąca, warto dodać do niej krojony ser żółty lub przesmażony filet z kurczaka.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium