Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy w pobliżu brak sklepu rybnego a ryby w markecie mają więcej lodu niż składnika głównego, trzeba zadowolić się rybką z puszki. Polecam szybką, prostą i smaczną sałatkę z makrelą z puszki w roli głównej.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 157
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 157
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Makrelę odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem na kawałki. Na talerzu układamy miks sałat. Na sałacie pokrojone jajko, makrelę, pokrojone na połówki pomidorki, pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną oraz kapary. Olej /możemy wykorzystać olej, w którym była makrela/mieszamy z wodą, ostrą papryką, solą i pieprzem czosnkowym /lub cytrynowym/Polewamy sałatkę i gotowe.