Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z marynowanymi pieczarkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 603
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 892
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 603
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 892
Składniki
Rozmieszaj śmietanę z majonezem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Wstaw do lodówki. Jajka ugotuj na twardo i obierz. Żółtka oddziel od białek. Białka posiekaj. Żółtka rozgnieć widelcem. Szczypior umyj i posiekaj.
Cebulkę posiekaj oddzielnie. Szynkę pokrój w kostkę. Pieczarki odcedź i odłóż ok. 25 sztuk do dekoracji. Re sztę pokrój w plasterki. Jeśli do pieczarek była dodana marchewka, pokrój ją drobno. Pieczarki wymieszaj z cebulką i szczyptą pieprzu.
Na talerzu ułóż warstwę pokrojonych pieczarek. Na nich rozdrobnione żółtka. Polej 1/3 sosu. Następnie połóż szynkę zmieszaną z białkami, parę łyżek sosu, ser i resztę sosu. Posyp szczypiorkiem. Na wierzchu ułóż całe pieczarki. Schładzaj przez godzinę.