Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z mietą i szczypiorkiem

Sałatka z mietą i szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 399 Ocena: 11628

Dodano:

Odsłon: 460

Sałatka o wyrazistym, orzeźwiającym smaku, ja polecam jeść ją zaraz po przygotowaniu jest wtedy idealna, nie za ostra, nie za słodka. Idealna do mięsa z grilla ;-D

Składniki

  • 60 dag ugotowanych w mundurkach ziemniaków
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka cukru
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy ze skórki , a następnie kroimy je w kostkę. Szczypiorek i miętę dokładnie płuczemy, drobno siekamy i dodajemy do ziemniaków.

  2. Do jogurtu dodajemy ocet winny, zmiażdżony czosnek oraz cukier.

  3. Sos dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy go do ziemniaków z ziołami.

  4. Wszystko ze sobą dokładnie łączymy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń