Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z młodej kapusty"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 584
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 830
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 584
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 830
Składniki
Kapustę umyć, obrać z brzydkich liści, główkę przekroić na pół, wyciąć głąb i dość drobno poszatkować. Dymkę i koper umyć, posiekać, ogórki pokroić w półplasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą.
Kapustę połączyć z dymką, koperkiem, ogórkami, cząstkami pomidorów i czosnkiem, doprawić pieprzem, szczyptą cukru i sokiem z cytryny, dodać olej i wymieszać.
Jeśli sałatka ma być pożywnym daniem obiadowym, dodaj do niej obsmażone kawałki mięsa z kurczaka lub indyka.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium