Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z morelami i migdałami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Migdały wsyp na mocno rozgrzaną patelnię. Mieszając zrumień je, przesyp na talerzyk, wystudź i grubo posiekaj. Tak samo zrumień i posiekaj włoskie orzechy. Morele osącz z zalewy.
Pomidory umyj, ew. sparz i zdejmij skórkę. Miąższ pomidorów oczyść z pestek. Morele oraz pomidory pokrój w kosteczkę. Ocet balsamiczny utrzyj z solą i pieprzem. Stopniowo domieszaj oliwę. Ubij trzepaczką gęsty sos.
Pokrojone warstwami ułóż w foremkach. Każdą warstwę lekko oprósz solą i pieprzem. Potem skrop przygotowanym winegretem. Lekko ugnieć łyżką. Sałatkę wybij na talerzyki.
Mozzarellę dobrze osącz z zalewy. Ser pokrój w kosteczkę. Rozłóż na sałatce. Wierzch każdej porcji posyp posiekanymi wcześniej migdałami oraz orzechami. Przed podaniem sałatkę obłóż listkami różnych sałat.Źródło: Naj