Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z natki i orzechów"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 218
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 218
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Posiekaj orzechy włoskie i upraż na patelni. Natkę pietruszki opłucz, dokładnie osusz. Usuń łodyżki, listki grubo posiekaj lub porwij. Cebulę obierz i pokrój w cienkie krążki.
Wymieszaj ocet z oliwą, przypraw solą i pieprzem. Wyłóż natkę na talerze, posyp cebulą, orzechami i żurawinami. Polej sosem. Od razu podawaj.
Jak to zrobić?
Orzechy włoskie upraż bez dodatku tłuszczu. Podczas podgrzewania mieszaj je, aby nie przypaliły się. Dodaj do sałatki, gdy są jeszcze dobrze ciepłe.Źródło: Olivia