Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka z ogórków w zalewie

Sałatka z ogórków w zalewie

Autor: sylviemk

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 16

Dodano: 23.07.2010

Odsłon: 7348

łatwa w przygotowaniu, dodatek do obiadu

Składniki

  • 2 kg ogórków - pokroić w cieńkie plasterki (ze skórką)
  • 2 duże cebule - pokrojone w krążki
  • 2 duże marchewki - zetrzeć na dużych oczkach tarki
  • 2 duże czerwone papryki - pokrojone w kostkę
  • zielony koper lub jak kto woli nać pietruszki - drobno posiekane, wg. uznania
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zalewa: 1/2 szk octu, 1/2 szk cukru, 1/2 szk oleju

  2. warzywa razem z zalewą wymieszć posolić do smaku i odstawić na 2 lub 3 godziny, a następnie przełożyć do słoików i pasteryzować 15-20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń