Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z panierowanym kurczakiem

Sałatka z panierowanym kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 722 Ocena: 48030

Dodano:

Odsłon: 4143

Dobra na każdą okazję, smakuje o każdej porze dnia.

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka 2 szt
  • pomidory śliwkowe 6 szt
  • cebula 1 szt
  • sałata lodowa 1 szt
  • papirus z czosnkiem i ziołami (pergamin do smażenia mięsa) 1 op
  • sos: czosnek 3 ząbki, jogurt naturalny 150 g, majonez 1 łyżka
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso lekko rozbić, usmażyć w papirusie wg przepisu zamieszczonego na opakowaniu, wystudzić. Pomidory pokroić na kawałki, cebulę w kostkę. Sałatę lodową opłukać pod bieżącą wodą (zimną), osączyć z wody. Zimne mięso pokroić w kostkę. W misce wymieszać pomidory, cebulę, kawałki kurczaka.

    Sos: Wymieszać jogurt z majonezem, dodać przeciśnięty czosnek.

    Gotowy sos wlać do sałatki, dodać porwaną na kawałki sałatę lodową. Całość delikatnie przemieszać.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń