Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z panierowanymi boczniakami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 159
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 41
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 159
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 41
Składniki
Grzyby umyć, dokładnie osuszyć. Cebulę posiekać, sałatę oczyścić, umyć i osuszyć. Świeże pomidory pokroić. Pomidory suszone odsączyć z oliwy i pokroić w paski.
Grzyby panierować w kolejności: mąka, jajko, bułka i usmażyć na oleju. Pokroić. Wszystkie połączyć, doprawić solą i pieprzem.
Przed podaniem sałatkę skropić lekko sokiem z cytryny lub przygotować sos z oliwy, musztardy i miodu.
<strong>: ok. 45 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium