Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z piersią kurczaka"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 83
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 83
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Składniki
Marchewkę obierz i umyj. Do garnka wlej bulion, dodaj marchewkę oraz umytą pierś z kurczaka. Gotuj ok. 20 min, wystudź. Groszek osącz na sicie z nadmiaru zalewy. Z pora usuń wierzchnie liście, umyj go i pokrój w półtalarki.
Jogurt wymieszaj z majonezem i musztardą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Marchewkę, ogórki konserwowe, kurczaka, ananasy oraz paprykę pokrój w kostkę. Przełóż do miski, dodaj groszek i por. Wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Na koniec dodaj sos jogurtowo-majonezowy. Dokładnie wymieszaj. Dno miseczki wyłóż umytym szczypiorkiem. Powinien wystawać ponad brzeg naczynia. Przełóż do niego sałatkę. Wstaw do lodówki.
<strong>: 40 minut. Porcja: 250 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie