Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z pomarańczy"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Obierz owoce. Małe bezpestkowe pokrój w plastry. Większe podziel na cząstki i usuń pestki. Zanurz w soku z cytryny i schłódź w lodówce.
Sos: cukier z wodą podgrzej na patelni, aż zacznie się karmelizować. Uwaga: mieszaj, poruszając patelnią (bez łyżki!). Do płynnego karmelu wlej likier i zagotuj, dodaj resztę soku z cytryny. Gęstym sosem polej owoce.
Przed podaniem możesz jeszcze zrobić dekorację z ostudzonego, zgęstniałego karmelu.
Przepis pochodzi z książki „Przyjęcia u Kręglickich” Agnieszki i Marcina Kręglickich.Źródło: Show