Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomelo z powodzeniem można użyć jako składnik sałatki.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 307
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 224
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3296
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 864
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 307
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 224
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3296
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 864
Składniki
Sos : ¼ szklanki oleju z pestek winogrona połączyłem z 2 łyżeczkami białego octu winnego, z jedną łyżeczką miodu, jedną łyżeczką pieprzu cytrynowego i dwoma łyżeczkami bazylii. Doprawiłem solą i odrobiną soku z cytryny.
Pomelo obrałem, podzieliłem na cząstki , usunąłem błony. Awokado po obraniu pokroiłem w kostkę. Pomidorki w ćwiartki, ser pleśniowy również. Na suchej patelni uprażyłem w międzyczasie ziarna słonecznika. Na talerzu rozłożyłem roszponkę, na niej pozostałe składniki sałatki, posypałem uprażonym słonecznikiem i orzechami soi. Doprawiłem solą i pieprzem. Całość polałem sosem.