Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z porem i selerem konserwowym

Sałatka z porem i selerem konserwowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1970

Dodano:

Odsłon: 8139

Sałatka idealna na rodzinne spotkania, pasuje do wędliny, ale równie dobrze można ją jeść z samym pieczywem.

Składniki

  • Por - 2 małe lub 1 duża sztuka
  • Seler konserwowy - 1 słoik
  • Kukurydza konserwowa - 1 puszka
  • Ser żółty, np. Gouda - 100 g
  • Ogórki konserwowe - 4-5 sztuk
  • Ogórek świeży (opcjonalnie) - 1 sztuka
  • Jaja ugotowane na twardo - 3 sztuki
  • Majonez - ok. 5 łyżek
  • Sól i pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Białą i jasnozieloną część pora pokroić, sparzyć, odsączyć i wystudzić.

  2. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, ogórki i jaja pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę i seler odsączyć na sitku.

  3. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń