Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 63
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 795
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 63
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 795
Składniki
Pory opłukać w chłodnej wodzie, obrać z pierwszej skórki. Przekroić na połowę i każdą połówkę jeszcze na pół i kroić w plastry. PORA NIE SPARZAĆ!! Do pokrojonych porów, dodać starty na drobne wiórka ser, całą puszkę kukurydzy i pokrojone w grubą kostkę jajka. Całość wymieszać. W osobnej miseczce przygotować majonez. Ja na 3 łyżki majonezu dodaję łyżkę śmietany, wtedy sałatka jest delikatniejsza, ok łyżeczkę pieprzu i szczyptę soli. Dadać do sałatki! Ja zużywam cały średni słoiczek majonezu Kieleckiego (tylko tego używam bo jest najlepszy). Na samym końcu dodać pokrojone w plastry (ok 4mm) Surimi i delikatnie całość wymieszać. Konieczne jest powolne mieszanie bo Surimi szybko się rozwala w sałatce.
Chłodzić w lodówce minimum 2 godzimy przed podaniem.
SMACZNEGO!!