Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z pstrągiem i warzywami"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1052
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 41
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1052
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 41
Składniki
porcje • : 30 min • pieczenie: 70 min • 206 kcal/porcja • 7,50 zł/porcja.
Przygotuj marynatę do buraków. Jeżeli są w różnych kolorach, rozdziel do 3 rondelków ocet winny i przyprawy (jeśli masz tylko czerwone, marynujesz je wszystkie razem). Dodaj po 1/2 l wody i zagotuj. Wrzuć buraczki. Gotuj 45 minut. Ostudź w zalewie, po czym pokrój na ćwiartki.
Rozgrzej piekarnik do 240 st. C. Połowę oliwy rozgrzej na patelni i obsmaż na niej okruchy pumpernikla (2-3 minuty). Zdejmij z patelni i przełóż na papierowy ręcznik.
Filety z pstrąga skrop oliwą i upiecz w piekarniku (7-8 minut). Zdejmij skórę. Wyłóż je na półmisek, obłóż ćwiartkami warzyw z marynaty, posyp zieleniną, cieniutko pokrojonymi rzodkiewkami i pumperniklem. Skrop oliwą i podawaj.Źródło: Olivia