Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z rukolą, burakiem i pomarańczą"
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 260
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 32
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 732
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 138
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 39
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 260
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 32
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 732
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 138
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 39
Składniki
Rukolę umyj w zimnej wodzie i osusz papierowym ręcznikiem. Rozłóż sałatę na talerzach.
Wyszorowane buraki w skórce owiń srebrną folią i włóż na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po wyjęciu pokrój w plasterki. Zanurz je w rondelku z rozgrzanym miodem. Gdy ostygną, rozłóż je na rukoli. Dołóż pociętą w krążki cebulę, wyfiletowane (pozbawione skóry i błonek) kawałki pomarańczy i pokrojony drobno ser kozi.
Na koniec posyp sałatkę uprażonymi pestkami słonecznika i orzechami. Polej całość odrobiną oliwy z oliwek.
Czas: 20 min. 1 porcja = 180 kcalŹródło: Kurier TV