Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z rzodkiewką i tuńczykiem

Sałatka z rzodkiewką i tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 329

Dodano:

Odsłon: 1786

Z doświadczenia wiem, że niektóre dania najlepiej wychodzą gdy robi się je "na oko", bowiem trudno czasem dokładnie określić proporcje. Patrząc na to z drugiej strony, lepiej samemu decydować ile czego się doda, gdyż każdy ma inny gust i smak. Podaję zatem pomysł i niedokładną ilość składników, zdając się na Waszą fantazję i wyczucie, pozostawiając Wam tym samym wybór co do ostatecznego kształtu tejże sałatki.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórka kroimy w półplasterki, rzodkiewki w ósemki, cebulę w półkrążki, oliwki w paseczki. Mieszamy wszystko z sałatą.

  2. Ugotowane na twardo jajka kroimy w ósemki. Odsączamy tuńczyka.

  3. Sałatkę posypujemy kawałkami tuńczyka, układamy na wierzch jajka.

  4. Przygotowujemy sos vinegret: oliwę, ocet balsamiczny, musztardę, rozdrobniony czosnek i przyprawy mieszamy razem i polewany nim sałatkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń