Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka dla niespodziewanych gości,idealna do wędlin i świeżego pieczywka:)przepis pochodzi z książki:Ewa Gotuje"szybko".
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Ugotować jajka na twardo,obrać ze skorupek.
Seler odcisnąć na sicie z zalewy,następnie pokroić na mniejsze kawałki.
Krążki ananasa pokroić w mniejsze cząstki.
Por pokroić w półtalarki i sparzyć na sicie gorącą wodą-po to by lekko zmiękł i oddał nadmiar goryczki.
Wystudzone i obrane jajka przekroić na pół.Żółtka włożyć do miseczki,a białka pokroić w drobną kostkę.Żółtka rozetrzeć łyżką,dodając po łyżce majonezu.Gdy sos zrobi się gładki.dodać do pozostałych składników i dobrze wymieszać.Na końcu doprawić solą i pieprzem.