Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z selerem i jajkiem na twardo"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 248
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 248
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić w ósemki. Warzywa i owoce w puszkach odsączyć z zalew, wymieszać.
Paprykę, ogórka i por umyć. Z papryki usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Białą część pora pokroić w talarki, ogórka obrać ze skórki, pokroić w plastry. Rodzynki zalać wrzątkiem, moczyć 5 minut, odcedzić.
Warzywa konserwowe wymieszać ze świeżymi rodzynkami, doprawić solą, pieprzem, papryką, polać majonezem wymieszanym z musztardą, dekorować łódeczkami jajek.
Zamiast jajka możesz dać kostki żółtego wędzonego sera albo wędzonego kurczaka. Warto wkroić też kawałki gruszek z octu.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium