Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucha mieszanka sałatkowa, której osobliwą pikanterię nadaje dodatek rukoli. Sałatka skomponowana z dodatkiem sera Islos i pomidorków koktajlowych oraz prażonych pestek z dyni.
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 213
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1701
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 144
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 555
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 213
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1701
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 144
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 555
Składniki
Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, ser kroimy w kostkę. Pestki z dyni prażymy na suchej patelni, lekko studzimy. Mieszankę sałat wykładamy do miski, układamy na niej ćwiartki pomidorów, posypujemy kostkami sera i prażonymi pestkami z dyni.
Składniki sosu mieszamy dokładnie w miseczce, polewamy sałatkę, mieszamy. Gotową sałatkę nakładamy na talerze i konsumujemy. Smacznego !!!