Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z sosem koperkowym

Sałatka z sosem koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 269

Dodano:

Odsłon: 1661

4 porcji po: 89 kcal, 3,3 g białka, 7,3 g tłuszczu, 58,9 mg cholesterolu, 1,4 g błonnika

Składniki

  • głowka sałaty lodowej, 2 jaja ugotowane na twardo, 1/2 peczka szczypiorku
  • peczek rzodkiewek, świeży ogórek, 2 pomidory
  • SOS : po 3 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego, 1/2 pęczka koperku
  • sól, pieprz i cukier do smaku
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja obrać, pokroić w grubą kostkę. Sałatę opłukać, osuszyć i porwać na drobne kawałki. Pomidory sparzyć i po ściągnięciu skórki oplukać zimną wodą, każdy przeciąć na 8 cząstek. Ogórka obrać, umyć, pokroić w półplasterki, opłukany szczypiorek i koperek posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem, wsypać koperek, dodać sól, pieprz i cukier. składniki sałatki przełożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać, posypać szczypiorkiem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 03 sierpnia 2010 Moja rodzinka uwielbia tego typu sałatki, latem często są do obiadu lub kolacji. Polecam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

piotrekk 03 sierpnia 2010 aj zapomniałem o rzodkiewkach trzeba umyć i pokrojić w plasterki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń