Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie, o ciekawym smaku
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu.Odcedzamy i przekladamy do miski.
Pomidory wyjmujemy z zalewy i kroimy w paseczki, dodajemy do makaronu.
Ziarno slonecznika podsmażamy na suchej patelni na bardzo malym ogniu na zloty kolor, nastepnie dodajemy do pozostalych skladnikow.
Sos:do przygotowania sosu wykorzystujemy oliwe/zalewe z suszonych pomidorow.Dodajemy do niej bazylie(mozna dać pól paczki, jesli ktoś nie przepada), sosik Konorr i przeciśnięty przez praskę czosnek.Odstawiamy na 10-15 min, po czym dodajemy do pozostalych skladników i mieszamy.Salatka najlepiej smakuje na cieplo, można ją podgrzać na patelni lub w mikrofalówce.Smacznego