Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z szynką i fetą"
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Składniki
Szynkę dojrzewającą pokrój na mniejsze kawałki. Truskawki opłucz, osusz na sicie, pozbaw ogonków, pokrój w plastry. Opłucz i osusz mieszankę sałat, rozłóż listki na talerzach. Na nich umieść kawałki szynki, plasterki truskawek i rozdrobnioną fetę.
Wymieszaj starannie olej z sokiem z granatów (może być z kartonu) i sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny, łyżeczką musztardy oraz solą i cukrem do smaku. Polej przygotowaną sałatkę tuż przed podaniem. Posyp uprażonymi orzechami.
czas 20 min; porcja – 380 kcal, cena 3,70 złŹródło: Świat kobiety