Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tuńczyka na kanapkę

Sałatka z tuńczyka na kanapkę

Autor:

Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 15077

Dodano:

Odsłon: 13254

Z tuńczykiem powstała już niezliczona ilość sałatkowych wariacji, ja tym razem postanowiłam zrobić sałatkę z tuńczyka na kanapki. Jest mega chrupiąca o lekko wyczuwalnym smaku selera i kiszonego ogórka.

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz
  • 1 tost
  • sałata lodowa do dekoracji
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Selera i ogórka kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy. Do miski wrzucamy pokrojone warzywa i rozdrobnionego tuńczyka.

  2. Dodajemy do nich szczypiorek, sól, pieprz oraz majonez wymieszany z jogurtem. Wszystko dokładnie mieszamy.

  3. Tosta kroimy na pół. Na jednej połówce układamy liście sałaty. Na nią nakładamy kopiastą łyżkę sałatki z tuńczyka. Sałatkę przykrywamy druga częścią tosta. Smacznego !!!

  4. ;-D

  5. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń