Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem

Autor: irma72

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 48

Dodano: 22.01.2013

Odsłon: 969

łatwa i smaczna

Składniki

  • ryż długoziarnisty Parboiled, 3 woreczki
  • tuńczyk w sosie własnym / kawałki /, 1 puszka
  • jajko / na twardo /, 3-4 szt
  • fasola / czerwona lub biała /, 1 puszka
  • ser żółty twardy, 150 g
  • majonez, sól, pieprz
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie - musi dobrze wystygnąć.

  2. Następnie dodać pokrojone jajko oraz odcedzoną fasolę. Ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Do smaku dodać sól i pieprz. Przed podaniem wymieszać z majonezem. Jeśli ktoś woli majonez można zastąpić jogurtem typu greckiego. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń