Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 1301

łatwe i szybkie w przygotowaniu, niedrogie, przepyszne :)

Składniki

  • woreczek ryżu, 2
  • tuńczyk w oleju roślinnym lub sosie własnym, 2-3 puszki
  • średniej wielkości czerwona cebula, 1
  • kukurydza, 1 puszka
  • groszek, 1 puszka
  • czerwona papryka mala lub pol duzej
  • papryczka chilli (opcjonalnie)
  • jajka, 2
  • 2 łyżki majonezu, + 2 łyżki jogurtu
  • sól, pieprz, papryka ostra, bazylia otarta
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ryż ugotować na sypko, odstawić do przestygnięcia, papryke pokroić w drobna kostkę, chilli posiekać, tuńczyka odsączyc z oleju badź sosu, jajka po ugotowaniu :) pokroić w drobną kostkę, cebule posiekać

  2. tuńczyk rozdrobnić, a następnie wszystkie skladniki przełożyć do naczynia (jakiegokolwiek), wymieszać, dodac majonez i jogurt, przyprawić do smaku, wymieszać raz jeszcze. Salatka wymaga dość duzej ilości przypraw ze względu na ilość ryżu, jesli jednak ktoś skusi sie na wersje z chilli, doradzam rozwage przy przyprawianiu :)

  3. sałatka idealna na kolacje bądz lunch, można podawać z bagietką, ale sama smakuje doskonale. Jest bardzo sycaca i uwaga! uzależnia :)

  4. Życze smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń