Dania główne Przepis na:
Sałatka z tuńczykiem i zielonym groszkiem

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 81
Dodano: 08.09.2009
Odsłon: 5080
Składniki
- Tuńczyk sałatkowy w oleju
- cebulka
- jajka, 6
- groszek, puszka
- ser żółty
- szczypiorek
- majonez
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Tuńczyka dajemy do szklanej miski,z drobno pokrojoną cebulką w kosteczkę.Następnie dajemy starty kawałek żółtego sera tak aby przykryło warstwę tuńczyka i cebulki.Smarujemy to ł yżką majonezu,Następnie ucieramy na dużych oczkach 3 ugotowane na twardo i ostudzone jajka,smarujemy majonezem następnie dodajemy groszek,na warstwę groszku dajemy znowu majonez,jajka ,kolejny raz majonez i posypujemy całość szczypiorkiem.Wyszła warstwowa sałatka .
Komentarze do przepisu (1)

EwwRaa 18 października 2009Zgłoś do usunięcia
Mmm...Czyta się "smakowicie"! ;) Spróbuję!
0 Kto głosował? | Odpowiedz