Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tuńczykiem w szklankach

Sałatka z tuńczykiem w szklankach

Autor:

Przepisów i artykułów: 428 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 334

Smaczna sałatka podana w ciekawy sposób powinna zachwycić każdego ;)

Składniki

  • seler konserwowy 1
  • słoik tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
  • fasola czerwona konserwowa 1 puszka
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • jajo 3 szt
  • pieczarki marynowane 250 g
  • jogurt grecki 2 łyżki
  • majonez 3 łyżki
  • musztarda sarepska 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie do smaku
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
  • kucharek do smaku
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na dnie szklanek układamy warstwę z odcedzonego i pokrojonego selera, po czym nakładamy rozdrobnionego tuńczyka. Na ryby dajemy odcedzoną fasolkę i pokrojone jaja ugotowane na twardo. Następnie odcedzony groszek i pokrojone grzybki.

  2. Majonez łączymy z jogurtem, musztardą i przyprawami. Gotową sałatkę zalewamy sosem. Przed podaniem należy przez kilka godzin schłodzić w lodówce.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń