Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z twarogiem i ziołami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
porcji, czas ok. 20 min; porcja – 210 kcal, cena 1,40 zł.
Rzodkiewki oczyść starannie, odetnij końcówki ogonków oraz korzonki. Umyte i osuszone warzywa pokrój na kawałki. Ogórki osącz, obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę. Wrzuć do miski z rzodkiewkami.
Umyj i osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym żółte i czerwone pomidory. Przekrój je na połówki, usuń gniazda nasienne i nasady ogonków, a następnie pokrój je na czą stki lub w półplasterki. Wrzuć do miski.
Obraną cebulę drobno poszatkuj. Dodaj do przygotowanych warzyw, wymieszaj. Twaróg pokrusz lub rozdrobnij widelcem, utrzyj ze śmietaną. Dodaj do miski z warzywami. Całość starannie wymieszaj.
Koperek opłucz pod bieżącą wodą, osusz, oderwij piórka, grubo posiekaj. Poszatkuj kilka listków bazylii. Przygotowaną sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp ziołami.
Posiekałaś więcej koperku lub natki? Umieść zioła w woreczku foliowym lub małym pojemniku i zamroź. Możesz też zasypać je solą i przechowywać w zamkniętym słoiczku w lodówce.Źródło: Świat kobiety