Do góry

Przekąski Przepis na:

sałatka z uszkami

sałatka z uszkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 1930

Wyśmienicie połączone smaki słodkich mandarynek z uszkami i wędliną...

Składniki

  • uszka z mięsem, 1 opakowanie (0,5 kg)
  • groszek konserwowy, 1 puszka
  • wędlina (najlepiej polędwica sopocka), 25 dkg
  • mandarynki w syropie, 2 puszki
  • majonez, 1- 1,5 łyżki
  • curry, 0,5 łyżeczki
  • sól, pieprz czarny, do smaku
  • syrop z mandarynek (zalewa), 1 łyżka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ugotować uszka według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i odstawić do ostygnięcia.

  2. Mandarynki i groszek odcedzić (pamiętając żeby łyżkę syropu z mandarynek zostawić do sałatki).

  3. Wędlinę kroimy w kostkę (0,5cm na 0,5 cm) dodajemy do groszku i mandarynek i dodajemy łyżkę syropu z mandarynek.

  4. Dodajemy ostudzone uszka, solimy, dodajemy pieprz i curry oraz łyżkę majonezu (lub więcej) Mieszamy. wstawiamy do lodówki

  5. Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń