Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka z wędzoną makrelą i kukurydzą

Sałatka z wędzoną makrelą i kukurydzą

Autor: zabecka

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1130

Dodano: 08.06.2010

Odsłon: 11443

Sałataka ta nadaje sie na każdą porę roku. Łaczy tradycje i nowinki

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pora kroimy na cienkie półtalarki, soli i odstawiamy, zeby zmiękł

  2. Kapustę pekińską kroimy w kostkę ok. 1,5 cm(wykrawając twarde części)jajka ugotowane na twardo i ogórki kroimy w drobną kostkę, kukurydzę i groszek odsączamy, wsypujemy przygotowany wczesniej por i wszystko razem mieszamy.

  3. Makrele obieramy ze skóry i ości i "szarpiemy" na kawałeczki(podczas mieszania stanie się praktycznie niewidoczna , ale smak pozostanie). Dodajemy majonez i kilka łyżeczek musztardy(wg uznania) doprawiamy solą, pieprzem i wegettą.

  4. Smacznego!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 08 czerwca 2010 Sałatka zapowiada się smacznie, na pewno spróbuję - dodałabym jeszcze paprykę czerwoną dla kolorku :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń