Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z wędzoną rybą

Sałatka z wędzoną rybą

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 2320

Dodano:

Odsłon: 1372

Bardzo smaczna i pożywna.

Składniki

  • 0,25 kg węzonej ryby np. makrela, dorsz
  • 4 średnie ziemniaki
  • 1 czerwona cebula
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 jabłko
  • łyżeczka chrzanu z żurawiną
  • 3 łyżki majonezu bądź jogurtu naturalnego typu greckiego
  • sok z poły cytryny
  • Sól
  • pieprz
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach aż będą miękkie.
    Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
    Obieramy i kroimy w drobną kostkę.
    Jajka drobno kroimy dodajemy do miski.
    Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do całości.
    Jabłko ścieramy na grubej tarce, skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniały.
    Rybę rozdrabniamy, ewentualnie oczyszczamy z ości, dodajemy do reszty składników.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    dodajemy chrzan i majonez.
    Wszystko dokładnie mieszamy.
    Odstawiamy do lodówki aby się schłodziła.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń