Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 146 Ocena: 1220

Dodano:

Odsłon: 15847

Sałatka na szybko, zamiast obiadu do pracy.

Składniki

  • 1 woreczek ryżu
  • 2 filety pstrąga wędzonego
  • 4 średnie ogórki konserwowe
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 jajka
  • sól, pieprz do smaku
  • odrobina słodkiej papryki w proszku (jeżeli lubicie na ostro może być ostra)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Ryż ugotować i wystudzić.
    Ogórki pokroić w drobną kostkę. Cebule obrać i pokroić w półkrążki. Ugotowane jajka obrać, pokroić w grubszą kostkę. Wystudzony ryz przełożyć do miski dodać ogórki, cebulę, jajka oraz rozdrobniony filet pstrąga. Doprawić do smaku, dodać majonez i dokładnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń