Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z winogronami i orzechami

Sałatka z winogronami i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 2208

Polecam jako przekąskę na jesienne wieczory

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Myjemy winogrona, a następnie przekrajamy na połówki. Ser pleśniowy kroimy w średnią kostkę i tak przygotowane składniki dodajemy do umytej wcześniej sałaty. Dorzucamy orzechy włoskie (dobrej jakości, np. Bakalland) – w całości bądź w zależności od preferencji miażdżymy.

  2. Chcąc urozmaić smak sałatki, możemy wzbogacić ją o ziarna granatu, który doda naszej potrawie wyrazisty posmak. Wszystko mieszamy i polewamy delikatnie sosem balsamicznym i odstawiamy na 15 minut. Po upływie tego czasu sałatka jest gotowa do spożycia. Smacznego! Polecam jako przekąskę na jesienne wieczory 

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

frankania 11 października 2012 Wlasnie skonsumowalam - przepyszna!!! Wielkie dzieki za przepis!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń