Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sałatki, które mają niewiele składników. Są one szybkie i zazwyczaj tanie w wykonaniu. Sałatka z winogronami i rukolą to właśnie jedna z takich sałatek. Królują w niej 3 główne składniki, dzięki czemu nie jest przekombinowana, a smaki idealnie się łączą.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1031
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 67
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 122
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1031
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 67
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 122
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Rukolę myjemy, osuszamy i wrzucamy do miski. Winogrona kroimy na połówki, jeśli mają pestki to je usuwamy i dorzucamy do rukoli. Mozzarellę kroimy w kostkę i dodajemy do miski.
Pestki słonecznika podprażamy na suchej patelni i jak ostygną dodajemy do sałatki.
Tuż przed podaniem sałatkę polewamy sosem (kremem) balsamicznym. Smacznego ;)