Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka z zielonych pomidorów

Sałatka z zielonych pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 188

Dodano:

Odsłon: 3252

Wyszło mi wszystkich różnej wielkości 12 słoiczków.Sałatki mogą być również dodatkiem do kanapek.

Składniki

  • Kilogram ogórków,
  • ,półtora kilograma zielonych pomidorów,
  • półtora kilograma czerwonych pomidorów,
  • 2 duże cebule.
  • zalewa:12 szklanek wody,
  • 3 szklanki octu,
  • 4 szklanki cukru,
  • 3 łyżki soli.
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wykonanie:Wszystkie składniki na zalewę zagotować,ostudzić.Ogórki umyć i pokroić w plasterki(nie obierać),cebulę pokroić w piórka,pomidory oba rodzaje w piórka(chyba że ktoś sobie życzy inaczej),posolić trzema łyżkami soli,pozostawić na trzy godziny do puszczenia soków.Odlać wodę z sałatki,nakładać sałatkę w słoiki po dżemach(różnej wielkości) zalać zimną zalewą ugotowaną wcześniej(ten przepis na zalewę jest powiększony aby starczyło na wszystkie słoiki,jak zostanie można zalać nią paprykę).Pasteryzować 20 minut od zagotowania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń