Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka w innym wydaniu, w otoczeniu warzyw, muśnięta odrobiną majonezu. Polecam, zasmakuje nawet tym, którzy nie przepadają za podrobami.
...ale pyszny.
Odsłon: 739
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 380
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 190
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5153
...ale pyszny.
Odsłon: 739
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 380
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 190
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5153
Składniki
Wątróbkę opłukać, oczyścić, osuszyć papierowym ręcznikiem, obtoczyć delikatnie w mące i usmażyć na dużym ogniu (koniecznie pod przykryciem, bo strzela) z obu stron. Po przewróceniu na drugą stronę delikatnie posolić. Wyciągnąć i osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Ogórki, cebulę i jajka pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Dodać kukurydzę oraz pokrojoną w większą niż warzywa kostkę wątróbkę, majonez. Doprawić pieprzem i solą. Całość delikatnie wymieszać. Sałatkę można od razu podawać lub schłodzić w lodówce.