Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ze szpinakiem, granatem i fetą

Sałatka ze szpinakiem, granatem i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 461 Ocena: 9200

Dodano:

Odsłon: 6104

Sałatka ze szpinakiem, granatem i fetą

Składniki

  • 2 spore garści szpinaku baby
  • 100 g fety
  • pół granatu
  • mała czerwona cebula
  • 1 łyżeczka glassy balsamicznej z malinami (opcjonalnie)
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • sok z połowy cytryny
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak myjemy, osuszamy i wrzucamy do michy. Dorzucamy do niego pokruszoną w większe kawałki fetę, pestki granatu i pokrojoną w drobne paski cebulę. Z oliwy, soku cytryny i soli robimy sos, którym polewamy całość. Sałatkę można na koniec potraktować glassą balsamiczną lub po prostu odrobiną octu balsamicznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń