Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową i "krokodylkami"

Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową i krokodylkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 845

Dodano:

Odsłon: 428

Został mi jeszcze jeden słoik ogórków tzw." krokodylków", więc postanowiłam zużyć je do prostej sałatki z ziemniaków i fasolki szparagowej. Doskonale podkręciły smak sałatki a w takie upały - wiadomo niby jeść się nie chce a jednak coś trzeba. Szybko, smacznie i pożywnie. Jeśli ktoś nie ma ogórków" krokodylków" można użyć zwykłych kiszonych, ale to już troszkę inny smak.

Składniki

  • 5 ziemniaków
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 1 czerwona cebula
  • słoiczek krokodylków (ewentualnie kiszonych ogórków)
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz cytrynowy
  • 2 łyżki majonezu
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Proporcje na 2 osoby- w razie większej ilości osób należy zwiększyć ilość składników ;)

    Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie ( nie mogą się rozpaść), studzimy i kroimy w podłużne paski/słupki. Fasolkę szparagową gotujemy i studzimy. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka. "Krokodylki" / ewentualnie kiszone ogórki kroimy w cienkie paseczki. Łączymy w misce wszystkie warzywa, dodajemy 2 łyżki majonezu, pokrojony drobno koperek i doprawiamy do smaku solą i porządną garścią pieprzu. Schładzamy w lodówce. Pycha!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń