Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ziemniaczana z węgorzem

Sałatka ziemniaczana z węgorzem

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48366

Dodano:

Odsłon: 399

W tym roku wypoczywaliśmy na Mazurach. Trochę zwiedzaliśmy, próbowaliśmy lokalnych potraw i wpatrywaliśmy się w jezioro. Do domu przywieźliśmy wędzone i marynowane rybki, po których dzisiaj zostało już tylko wspomnienie ;) Mając kawałek wędzonego węgorza postanowiłam zrobić sałatkę z jego dodatkiem. Wyszła bardzo smaczna więc Wam gorąco polecam ten przepis.

Składniki

  • młode ziemniaki 8 sztuk
  • papryka czerwona 4 sztuki
  • ogórek konserwowy 4 sztuki
  • majonez 3 łyżki
  • węgorz wędzony 100 g
  • sól, pieprz czarny mielony
  • dodatkowo:
  • świeża mięta
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki myjemy, obieramy, gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut od zagotowania. Odcedzamy, studzimy. Zimne ziemniaki, połowę papryki i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy majonez, przyprawy i mieszamy. Węgorza obieramy ze skórki, następnie pozbywamy się ości. Nie jest ich dużo, ale jednak trzeba uważnie usunąć te, które są chcąc później spokojnie zjeść sałatkę. Mięso dzielimy na drobne kawałki. Pozostałą paprykę kroimy na połowę, usuwamy gniazda nasienne. Paprykę napełniamy
    sałatką ziemniaczaną, na wierzch układamy kawałki węgorza. Dekorujemy listkami świeżej mięty.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń