Do góry

Desery Przepis na:

Salceson

Salceson

Autor: anioleczek324

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 41

Dodano: 06.01.2011

Odsłon: 2676

Zaskoczy wszystkich

Składniki

  • herbatniki petitki podwójne, 4 opakowania
  • galaretka cytrynowa, 4 szt.
  • kakao, 4 łyżki
  • margaryna, 250g
  • cukier waniliowy, 1
  • cukier kryształ, 3/4 szklanki
  • dowolne bakalie, 300g
  • duże wafle kwadratowe, 4 szt.
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wafle namoczyć w rozpuszczonych galaretkach tak żeby można je było zawijać.

  2. Do garnka wrzucić kostkę margaryny, cukier, cukier waniliowy i kakao, podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia ciągle mieszając nie dopuszcić do zagotowania. Dodać pokruszone herbatniki i bakalie razem z Podgrzewać i mieszać aż masa zgęstnieje. Masę wykładamy na wafle i zwijamy w rulon.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub25 08 stycznia 2011 czy przy 1.nie powinno pisać rozpuszczamy 2 galaretki w 1 szklance wody?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ola100 07 stycznia 2011 JEST 4 GALARETKI NIE KUMAM 2 WIEM 1 ROZPUSCIC I ZOSTALA 1 CO Z NIA?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ola100 07 stycznia 2011 a co z ta galaretka do masy czy rozpuscic jak w przepisie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń