Do góry

Sałatki Przepis na:

Salsa pomidorowa

Salsa pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 420 Ocena: 7941

Dodano:

Odsłon: 4647

Salsa pomidorowa

Składniki

  • 2 pomidory
  • 2 ogórki gruntowe
  • 1 czerwona cebula
  • 1 świeża chili (lub więcej)
  • 1 ząbek czosnku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory, ogórki, chili i cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich rozdrobniony czosnek, poszatkowaną natkę, sok z cytryny, oliwę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń