Do góry

Przekąski Przepis na:

Salsa ze śledziem, kukurydzą i ananasem

Salsa ze śledziem, kukurydzą i ananasem

Autor: wjosna

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 707

Dodano: 17.04.2018

Odsłon: 1403

Mój ulubiony sposób na śledzia - lekko słodkawa, pomidorowa salsa ze śledziem, kukurydzą i ananasem

Składniki

  • 1 opakowanie filetów śledziowych (250g)
  • 2 duże cebule
  • olej do smażenia
  • 1 czerwona papryka
  • mały przecier pomidorowy
  • 2 łyżki miodu
  • sok z połowy cytryny
  • 150 g kukurydzy konserwowej
  • 3 plastry ananasa z puszki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Śledzie umyć i przesuszyć a następnie pokroić w paski.
    Cebulę pokroić w półplasterki.
    Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i smażyć do zeszklenia.
    Paprykę pokroić w kostkę i dodać do cebuli, lekko podsmażyć.
    Dodać miód, sok z cytryny, 4 łyżki wody (albo zalewy z ananasa) i przecier – dusić ok 5 minut.
    Na patelnię dodać kukurydzę i pokrojonego w kostkę ananasa, doprawić solą i pieprzem.

    Przestudzić sos, a następnie dodać pokrojone śledzie – wymieszać i odstawić do lodówki na noc.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alexwberry 24 kwietnia wow wydaje się super! muszę spróbować!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 kwietnia Śledzik zawsze i wszędzie, i pod każdą postacią :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń