Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Satay to indonezyjskie danie z kawalków miesa nadzianych na patyczki i grillowanych, podawane najczesciej z ostrym sosem. Zainspirowana niedawno jedzonym sosem z orzeszków ziemnych, postanowilam go dodac do tego rodzaju dania. Efekt byl oszalamiajacy a egzotycznego smaku dodala jeszcze zupa marchewkowa z mango.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 708
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 708
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Składniki
Mleko kokosowe wymieszac z 2 lyzkami sosu sojowego i marynowac w nim mieso pokrojone w paski.min. pól godziny. Cebule i czosnek drobno posiekac, podsmazyc na oliwie, dodac maslo orzechowe i 200 ml wody, gotowac ok. 5 min i doprawic sokiem cytrynowym, chili, cukremi 1 lyzka sosu sojowego. Mieso nadziac na patyczki i smazyc z kazdej strony po 2 min. Podawac z sosem orzechowym. Do tego smakuje wysmienicie zupa marchewkowa z mango.