Do góry

Przekąski Przepis na:

Schab dojrzewający.

Schab dojrzewający.

Autor: Gotujtosam

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 247

Dodano: 31.03.2018

Odsłon: 646

Nie zwykle aromatyczny schab dojrzewający, delikatna i krucha wędlina. Zrobicie ją sami w 7 dni.

Składniki

  • schab surowy 1,5 kg.
  • Cukier 3/4 szklanki.
  • Sól 3/4 szklanki.
  • Papryk slodka mielona 4 łyżki stołowe.
  • Czosnek granulowany 5 łyżek stołowych.
  • Pieprz czarny mielony 1 łyżka stołowa.
  • Majeranek 2 łyżki stołowe.
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Schab należy umyć i umieścić w płaskim naczyniu, następnie wsypać cukier i natrzeć nim schab.
    Całość odstawić do lodówki na 24 godziny.
    Następnie wyjąć schab z naczynia i umyć dokładnie, a potem osuszyć.
    Zawartość naczynia wylać.
    Naczynie umyć.

  2. Wkładamy schab ponownie do naczynia i zasypujemy solą.
    Wkładamy do lodówki na kolejne 24 godziny.
    Po tym czasie wyciągamy schab, myjemy, osuszamy ręcznikiem.
    Do czystego naczynia wkładamy schab i zasypujemy przyprawami.
    Dokładnie nacieramy aby pokryć całe mięso.
    Wkładamy do pończochy i zawiązujemy.
    Wieszamy w suchym i przewiewnym miejscu na 6-7 dni.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alutka50 03 kwietnia Też taki robię identycznie, polecam pycha!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń