Do góry

Dania główne Przepis na:

schab duszony

schab duszony

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 123

Dodano:

Odsłon: 25755

łatwe i smaczne delikatne,kruche polecam!

Składniki

  • schab bez kosci, 1/2 kg
  • cebula, 1 mała
  • włoszczyzna suszona, 2 łyzki
  • przyprawy:bazylia,oregano, po pół łyzki
  • przyprawa do zeberek z miodem, 1 łyzka
  • przyprawa Warzywko, 1/2 łyzeczki
  • olej, 3-4 łyzki
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab umyc ,podzielic na plastry ok.4-5 ,mieso rozbijamy i obsypujemy przyprawami które wczesniej mieszamy razem,odstawiamy do lodówki na ok.1 godz.W naczyniu z pokrywą rozgrzewamy olej ,kładziemy schab i obsmazamy z obu stron ,podlewamy wodą tak aby całe miesko było przykryte,dodajemy suszoną włoszczyznę,dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok.2 godz.co jakis czas obracamy mieso i jesli jest mało płynu podlewamy wodą/gorącą/Jak juz mieso jest miekkie dodajemy drobno skrojoną cebulkę ,podduszamy jeszcze chwilkę ew.doprawiamy jeszcze warzywkiem ..Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówka.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienka 01 maja 2011 No,a u Ciebie znowu tak apetycznie,pachnie pysznym obiadkiem niedzielnym!
Pozdrawiam i czekam!

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń