Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab duszony w sezonowych warzywach

Schab duszony w sezonowych warzywach

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1808 Ocena: 8015

Dodano: 13.09.2017

Odsłon: 509

Schab w towarzystwie sezonowych warzyw jest super smaczny i delikatny.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Schab pokroić w cienkie plastry, a warzywa oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso z obu stron na rumiano, po chwili wrzucić warzywa, dodać listek laurowy, zalać winem i dusić pod przykryciem przez 10 minut. Następnie zalać bulionem, dodać kilka posiekanych listków bazylii i dusić jeszcze przez 15 minut. Po ugotowaniu możemy jeszcze doprawić do smaku i podawać z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń